زندگی زنبور

نیش زنبور

نیش زنبور غده است که در داخل بدن زنبور قرار دارد و با توجه به آناتومی بدنی زنبور نیش بیرون از بدن زنبور قرار دارد و هنگام عمل گزش توسط زنبور ناحیه گزیده شده دچار التهاب و درد و سوزش سطحی میشود.

در این مقاله قصد داریم شمارا با نیش زنبور نحوه کارکرد نیش در بدن زنبور و خواص نیش و نیز راه های درمان خانگی این گزیدگی را برای شما عزیزان بصورت مفصل و کامل عنوان کنیم.

پس با ما در این مقاله جذاب و مفید همراه باشید.

نیش زنبور چیست؟

نیش زنبور درد و سوزش ناشی از سوراخ شدن پوست انسان میباشد.و با توجه به نوع زنبور زهر این نیش میتواند متفاوت باشد به نوعی که در بیشتر افراد تنها درد و سوزش خفیفی ایجاد میکند که میتوان با روش های خانگی نسبت به درمان و از بین بردن درد ناشی از این گزیدگی اقدام کرد.نیش زنبور عمدتا توسط زنبورهای کارگر و ماده و ملکه صورت میدهد و این باور که زنبور عسل با یکبار نیش زدن میمیرد باوری اشتباه است چرا که مرگ زنبور با نیش زدن تنها زمانی رخ میدهد که نیش در پوست باقی بماند و از بدن زنبور خارج شود که با توجه به ضخامت پوست افراد متفاوت است.

افرادی که دچار آلرژی به نیش این حشره میباشند متفاوت میباشند و میتواند از بروز حملات عصبی گرفته تا گرفتگی عضلات که در صورت بروز چنین اتفاقی به پزشک مراجعه کرده و نسبت به درمان علائم اقدام کنید.

نیش زنبور

زنبور چه زمانی نیش میزند؟

بطورکلی زنبور عسل هنگامی که دور از کندو باشد به ندرت نیش میزند مگر اینکه خطری از جمله پاگذاشتن روی زنبور و دست زدن به آن میتواند موجب حمله آن شود.

ولی در اطراف کندو و نزدیک کندو زنبور ها بصورت جدی و با احساس خطری نسبت به محافظت از کندو اقدام میکنند.

با نتیجه گیری به این موضوع میرسیم که اگر خطری زنبور را تهدید نکند نسبت به نیش زدن فرد اقدامی از سوی زنبور صورت نمیگیرد.

خواص نیش زنبور

آناتومی بدن انسان نسبت به نیش زنبور همراه با درد و التهاب و سوزش میباشد که با این حال فواید و خواص زیادی نیز برای بدن انسان دارا میباشد که از جمله آنها میتوان به خواص ضد التهابی،مفید برای پوست،آرتریت روماتوئید،بهبود زخم، کمردرد،مولتیپل اسکلروزیس،آسم، مالاریا و صرع کاربرد های فراوانی دارد که حتی طبیبان و پزشکان شرقی نیز از گذشته از زهر زنبور با استفاده از طب سوزنی در نواحی مختلف بدن نسبت به درمان برخی از بیماری ها اقدام میکردند که امروزه نیز بسیار مورد توجه کارشناسان و پزشکان قرار گرفته است.

نیش زنبور با وارد شدن به بدن انسان موجب واکنش هایی در بدن انسان میشود که میتواند در درمان برخی بیماری ها مفید واقع گردد که اگر نیش زنبور نبود انسان از این واکنش ها و کشف آنها غافل میماند که نشانگر یکی از خواص نیش زنبور میباشد.

هنگام نیش زنبور چه کار کنیم؟

  • حفظ خونسردی : ابتدا هنگام نیش زنبور خونسردی خود را حفظ کرده و با حفظ آرامش تنها به این بیاندیشید که با درمان های خانگی میتوانید نسبت به درمان و برطرف کردن درد ناشی از نیش اقدام کنید و یا در صورت بروز آلرژی میتوانید به پزشک عمومی مراجعه کنید.
  • ترک محل : پس از گزیده شدن فورا محل را ترک کرده و به محیطی به دور از زنبور ها بروید چرا که هنگام گزیده شدن اگر در محل تجمع زنبور ها قرار بگیرید آنها به تصور اینکه حمله شان ناکارآمد بوده و نتوانسته اند دشمن را از محل خود فراری دهند دوبار نسبت به حمله و نیش زدن اقدام خواهند کرد.
  • بیرون کشیدن نیش : پس از ترک محل نسبت به در آوردن نیش زنبور قدام کنید چراکه نیش زنبور هرچه بیشتر در پوست باقی بمان میتواند سم بیشتری را آزاد کن پس فورا نسبت به بیرون کشیدن نیش زنبور اقدام کنید.شما میتواند به نوک ناخن نیز این نیش را بیرون بکشید سعی کنید از موچین استفاده نکنید چراکه ممکن است نیش زنبور را بیشتر در پوستتان فرو ببرد.
  • شستشو : پس از انجام مراحل بالا نسبت به شستشو محل گزیدگی با آب و صابون اقدام فرمایید که موجب کاهش التهاب ناشی از گزیدگی میشود که میتواند مانند آب روی آتش عمل کند.

پس از انجام این مراحل میتوانید به سراغ درمان های خانگی بروید که در ادامه به شما ارائه خواهیم داد.

با ما همراه باشید…

نیش زنبور

10 درمان خانگی نیش زنبور

  1. کمپرس یخ : یخ با انجام محدود کردن جریان خون در ناحیه گزیدگی موجب کاهش التهاب و درد و پخش سم میشود.باید در نظر داشته باشید که یخ را بصورت مستقیم بر روی ناحیه گزیدگی نگذارید و آنرا داخل یک پارچه نخی بپیچید و بر روی محل بگذارید چرا که یخ بصورت مستقیم باعث سوختن پوست شما و افزایش درد ناشی از گزیدگی میگردد.
  2. عسل : عسل با کاهش التهاب و خاصیت ضد عفونی و میکروبی میتواند موثر واقع گردد و بهبود جریان اکسیژن سازی در ناحیه میتواند نسبت بهبود جای نیش تاثیر بسزایی داشته باشد.تنها کافیست چند قطره عسل را در محل گزیدگی بمالید و از تاثیرات آن بهره مند گردید.
  3. خمیر دندان : هیچگونه شواهد علمی نسبت به استفاده از خمیر دندان وجود ندارد با این حال برخی معتقند که خاصیت قلیایی و ph بالای خمیر دندان موجب خنثی کردن ph پایین سم نیش میشود که میتواند با مالیدن مقداری خمیر دندان نعنایی نسبت به خنک نگه داشتن محل گزیدگی اقدام کنید.
  4. سرکه سیب : سرکه سیب نیز به مانند خمیر دندان هیچ منبع علمی موثقی در مورد رفع درد ناشی از نیش زنبور را ندارد اما سرکه به علت خاصیت ضد باکتری و ضدعفونی میتواند موثر واقع گردد.برای اینکار میتوانید محل گزیدگی را در سرکه سیب غوطه ور کرده و یا یک پارچه را به سرکه آغشته کرده و بر روی محل گزش بگذارید در صورت بروز علائم دیگر اینکار را متوقف کنید.
  5. آنتی هیستامین : آنتی هیستامین ها میتوانند اثرات آلرژیک بدن را از بین ببرند و با مصرف آنتی هیستامین خوراکی میتوانید از بروز آلرژی در بدن خود جلوگیری کرده و در صورت بروز آلرژی های شدید فورا به پزشک مراجعه کنید.
  6. جوش شیرین : جوش شیرین میتواند زهر وارد شده به بدن را بیرون بکشد برای اینکار یک قاشق چایخوری آب را با جوش شیرین به مقدار کافی مخلوط کنید تا خمیری غلیظ بدست آید و آنرا روی محل گزش به مدت 10 دقیقه بگذارید تا از التهاب و سوزش آن ناحیه کاسته شود.
  7. آسپرین : چند عدد آسپرین را پودر کرده و با آب مخلوط کرده تا خمیری غلیظ بدست آید و بر روی محل گزش به آرامی بگذارید.آسپرین با کوچک کردن بافت سلولی پوست موجب کاهش پروستاگلاندین که باعث ایجاد حس درد میشود میتواند اثر گذار باشد و موجب کاهش درد ناحیه شود.
  8. زرد چوبه و روغن زیتون : زرد چوبه به علت خاصیت ضد باکتری و عفونی هنگام ترکیب شدن با روغن زیتون میتواند موجب کاهش باکتری ها و عفونت ناحیه گردد.مقداری زرد چوبه را با مقداری روغن زیتون مخلوط کرده تا خمیری بدست آید و آنرا رو محل نیش بگارید و به مدت 10 الی 15 دقیقه استراحت دهید.
  9. پماد مخصوص نیش زنبور : با استفاده از این پماد تمامی ترکیبات لازم برای رفع درد و سوزش و التهاب به پوست و بدن انسن میرسد که میتواند موثر واقع گردد اما به علت عدم دسترسی در هنگام گزش یکی از ایرادات این روش میباشد که در صورت دسترسی به آن بسیار کارآمد میباشد و شما را از شر درد و سوزش خلاص میکند.
  10. ژل الوئه ورا : این ژل نیز میتواند با اثر گذاری بر روی التهاب و کاهش درد ناشی از نیش هنگام ترکیب با عسل نیز بسیار مورد توجه و استقبال قرار بگیرد که میتواند مورد استفاده قرار گیرد.

با تمامی تفاسیری که در قسمت بالا ارائه دادیم نیش زنبور به حدی نمیباشد که باعث ایجاد مشکلات جدی در افراد شود تنها درصد کمی از افراد دچار اختلالات عصبی و آلرژیک میشوند که بایستی به پزشک مراجه کنند در غیر اینصورت با استفاده از روش های بالا میتوانید نسبت به درمان گزیدگی اقدام کنید.

 

ما به شما این نوید را میدهیم که مجموعه” عسلو “با داشتن کادری مجرب و با سابقه و استفاده از دانش روز دنیا در زمینه تولید عسل با کیفیت و طبیعی فعالیت میکند.

شما عزیزان میتوانید در جهت خرید عسل با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید و راهنمایی های لازم را در جهت خرید این ماده ارزشمند کسب فرمایید.

لازم به ذکر است که به هر عسلی نباید عسل گفت چرا که هدف ما در مرحله اول ارزش گذاری به محصول مورد مصرف مشتری است.

مطمئنا هدف ما سلامتی شما عزیزان است.

کیفیت را از ما بخواهید…

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *