میزان پرولین چقدر باشه عسل خوب است؟ در این مقاله به طور کامل این ماده ی پر خاصیت را باهم بررسی خواهیم کرد.
پرولین چیست؟
شاید اسم پرولین را در کنار عسل طبیعی شنیده باشید. پرولین در واقع یک نوع اسید آمینه می باشد که در گیاهان مختلف و هم چنین در بدن ما ساخته می شود، این ماده وظایف بسیار مهمی را بر عهده دارد. اما همان طور که می دانید که بدن ما پر از اسید آمینه های مختلف و ضروری می باشد و این نوع اسید آمینه برای بدن بسیار مهم و ضروری می باشد درست است که در بدن ساخته می شود ولی باید در رژیم غذایی خود نیز قرار دهید. مخصوصا مقدار این اسید آمینه با افزایش سن کاهش می یابد.
برای خرید عسل طبیعی پرولین دار کلیک کنید.
خواص پرولین
پرولین یکی از اسیدهای آمینه مهم است که در ساختار پروتئینها و دیگر مولکولهای بیولوژیکی شرکت دارد. در زیر به برخی از خواص پرولین اشاره میشود:
1. ساختار پروتئینی:
پرولین به عنوان یکی از 20 اسید آمینه اصلی در ساختار پروتئینها حضور دارد. این اسید آمینه برای حفظ ساختارهای سه بعدی پروتئینها، به ویژه در ساختارهای مارپیچی (helical) و برخی ساختارهای تخصصی نظیر ترکیبهای بافتی مهم است.
2. ساختار غضروف:
پرولین نقش مهمی در تشکیل کلاژن دارد که یک پروتئین حمایتی برای بافتهای متنی مانند غضروف، استخوان، و پوست است. این ویژگی آن باعث ایجاد قویترین فیبرهای کلاژنی میشود.
3. رفع التهابات:
برخی تحقیقات نشان دادهاند که پرولین ممکن است نقشی در کاهش التهابها و حفظ سلامت بافتها ایفا کند.
4. نقش در ساخت سایر مولکولها:
پرولین در ساختار برخی از مولکولهای مهم دیگر نیز شرکت دارد، از جمله پیرولین، گلیکوپروتئینها و برخی از آنزیمها.
5. نقش در تولید انرژی:
بعضی از آمینواسیدها میتوانند به عنوان منابع انرژی مورد استفاده قرار گیرند. نیز ممکن است در شرایط خاصی به عنوان یک منبع انرژی برای سلولها عمل کند.
پرولین در عسل طبیعی
پرولین یکی از اسید امینه های موجود در عسل می باشد که یکی از فاکتورهای اصلی در آزمایش عسل می باشد که کیفیت عسل را مشخص می کند.پرولین به صورت آزمایشگاهی قابل ساختن نیست و وجود آت در عسل گواه تولید عسل توسط زنبور است و نشان می دهد که زنبور از منشاء گیاهی تغذیه کرده است نه از تغذیه های مصنوعی مثل آب شکر یا شربت گلوکز
میزان استاندارد پرولین در عسل چقدر است
مطابق استاندارد بین المللی که در ایران هم پذیرفته شده است، میزان پرولین نباید کمتر از ۱۸۰ میلیگرم درکیلوگرم باشد. مقادیر کمتر از این مقدار نشان دهندهای این است که تغذیه زنبور طبیعی نبوده است. و هر چه این مقدار بیشتر باشد نشان از کیفیت بالای عسل دارد.