نحوه نگهداری عسل یکی از مهمترین و کلیدی ترین نکات در حفظ رنگ،طعم،عطر و خواص آن میباشد که می بایست در حفظ و نگهداری آن به شرایط خاص آن توجه نمود.
عسل یکی از ماده های مغذی موجود در طبیعت میباشد که اگر از آن بصورت مناسب نگهداری گردد میتواند سالیان طولانی با حفظ طعم و رنگ و خواص خود وجود داشته باشد.
عسل تنها ترین ماده موجود در طبیعت میباشد که تاریخ انقضا ندارد.حتی مورخان تاریخی طی اکتشافات خود در اهرام مصر باستان این محصول را از زمان مصریان باستان بصورت ذخیره شده کشف نمودند حتی مصریان باستان در جهت مومیایی نمودن اجساد خود از این ماده مغذی استفاده میکردند،که این امر نشانگر طولانی بودن مدت انقضا و عدم فاسد شدن آنرا نشان میدهد.
در ادامه این مقاله به چند نمونه از روش های نگهداری عسل و نحوه نگهداری عسل اشاره خواهیم کرد.با ماهمراه باشید…
ظرف مناسب نگهداری عسل
استفاده از ظروفی مانند شیشه، پلاستیک یا چوب برای نگهداری عسل مناسب است. ظروف فلزی ممکن است باعث اکسیداسیون و تغییر در طعم عسل شوند.
اولین و مهمترین نکته نگهداری عسل ظرف نگهداری محصول میباشد که بایستی به گونه ای باشد که از ورود رطوبت و حشرات جلوگیری کند و دارای درب محکم و چفت بر روی ظرف باشد.
عسل با توجه به دارا بودن خاصیت اسیدی هر ظرفی مناسب نگهداری از آن نمیباشد و ظروف پلاستیکی و شیشه ای بهترین گزینه برای نگهداری عسل میباشند.
لازم به ذکر است که هیچوقت از ظروف فلزی برای نگهداری طولانی مدت عسل استفاده ننمایید چرا که بدلیل خاصیت خورندگی عسل میتواند آنرا در خود حل نماید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بهترین زمان برداشت عسل طبیعی بر روی لینک کلیک کنید.
مکان و جای مناسب نگهداری عسل
برای نگهداری عسل، بهتر است محلی انتخاب شود که از تغییرات دما و نور مستقیم خورشید محافظت شده باشد. دما و محیط تاریک بهترین شرایط نگهداری را فراهم میکنند.
- هیچ وقت عسل را داخل فریزر و یخچال نگهداری نکنید چرا که باعث سفت شدن و رس بستن آن میشود.
- عسل را در جای گرم و کنار بخاری یا شوفاژ نگهداری نکنید چراکه باعث از بین رفتن خواص آن میشود.
- عسل را در محیطی به دور از تابش نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید چرا که تابش نور خورشید موجب از بین رفتن طعم و رنگ و خواص آن میشود.
- عسل را در محیطی بدور از رطوبت نگهداری کنید چرا که عسل توانایی جذب رطوبت محیط را دارد و این عامل مهمترین عامل در نگهداری عسل میباشد.
- عسل به راحتی میتواند بو را جذب کند از این رو عسل را در محیطی بدور از بو مانند مواد شوینده نگهداری کنید.
با توجه به تفاسیر بالا میتوان گفت که بهترین جا برای نگهداری عسل داخل کابینت آشپزخانه و در دمای اتاق 20 الی 25 درجه میباشد.
چگونه از شکرک زدن عسل جلوگیری کنیم؟
شکرک زدن عسل یک امر طبیعی میباشد همانطور که توضیح دادیم رس بستن عسل امری طبیعی میباشد که در شرایط دمایی سرد بیشتر اتفاق می افتد و با توجه به نوع عسل از چند روز پس از تولید یا چند سال شروع میشود.
هرچه گلوکز و فروکتوز موجود در عسل زیاد باشد این امر زودتر اتفاق خواهد افتد.
حال چه کاری کنیم که این فرایند را به تعویق بیاندازیم؟
- عسل را در مکان های سرد مانند یخچال نگهداری نکنید.
- موم موجود در عسل میتواند باعث شکرک زدن عسل گردد.
- هنگام برداشت عسل از قاشق تمیز و کاملا خشک استفاده کنید.
- از ظرف مناسب جهت نگهداری از عسل استفاده کنید.(شیشه ای یا پلاستیکی)
همچنین شما عزیزان میتوانید جهت تهیه عسل با کیفیت و کاملا طبیعی نسبت به خرید آسان آن به سایت عسلو مراجعه کنید.
کیفیت را از ما بخواهید…