خواص عسل گون برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند مشکلات گوارشی و … زیاد بوده و برای کاهش درد های مفصلی توصیه می شود. عسل گون از گیاه گون به دست آمده و طعم ملایمی دارد. این عسل سرشار از آنتی اکسیدان می باشد که باعث مهار رادیکال های آزاد در بدن می شود. در این مقاله از سایت “عسلو” قصد داریم با خواص عسل گون بیشتر آشنا شویم.
خواص عسل گون
عسل گون به رنگ قرمز کهربایی بوده و از گیاه گون به دست می آید. این گیاه چندساله به صورت بوته ای و علفی رشد کرده و بیشترین پراکندگی آن مربوط به ارتفاعات زاگرس می شود. عسل گون یکی از محصولات طبیعی و پرخاصیت این گیاه است که می تواند بسیاری از امراض و بیماری ها را درمان کند. این عسل به دلیل ساکارز پایینی که دارد، برای بیماران دیابتی توصیه می شود. در این قسمت به برخی از مهم ترین خواص عسل گون اشاره خواهیم کرد:
- مصرف منظم عسل گون برای درمان کم خونی مفید بوده و به دلیل ترکیبات موثری که دارد می تواند باعث افزایش خون شود.
- عسل گون می تواند باعث تقویت مشکلات حنجره و گرفتگی صدا به ویژه در فصل پاییز و زمستان شود.
- استفاده مداوم از عسل گون به دلیل خواص و طبع گرمی که دارد می تواند به هضم غذا کمک کند. همچنین با مصرف شیر و عسل گون قبل از خواب، فعالیت دستگاه گوارشی بهبود می یابد.
- عسل گون برای افراد دیابتی توصیه می شود. این عسل در مقایسه با شکر قند خون را به میزان کمتری بالا برده و به عنوان یک رژیم غذایی مناسب برای افرادی که قند خون بالا دارند، محسوب می شود.
- به دلیل داشتن ویتامین B و استیل کولین در ساختار عسل طبیعی گون، برای تقویت حافظه و افزایش بهره هوشی موثر است.
- این عسل به دلیل آنتی اکسیدان های فعال خود و جلوگیری از ایجاد استرس، می تواند فشار خون را به تعادل برساند.
- ترکیبات ضد التهابی و فیبر موجود در عسل گون با داشتن قند های پروبیوتیک می تواند در درمان موثر مشکلات روده مفید باشد.
- عسل گون با افزایش سطح هورمون انسولین تاثیر زیادی در کاهش استرس و اضطراب داشته و باعث خواب راحت تر می شود.
عوارض مصرف عسل گون چیست؟
علی رغم خواص بسیار زیادی که می توان برای عسل گون نام برد، ممکن است مصرف آن در برخی از افرادی که به گیاه گون حساس هستند، منجر به ایجاد آلرژی در آن ها شود. به همین دلیل بهتر است در مصرف آن تعادل را رعایت کرده و در حد نیاز بدن مصرف شود. همچنین افراد باردار نیز قبل از استفاده از عسل گون بایستی با پزشک خود مشورت کنند. چرا که این عسل انرژی زیادی را در افراد ایجاد می کند.
نگهداری عسل گون
برای جلوگیری از فساد عسل گون و شکرک زدن آن بهتر است به نکات زیر برای نگهداری آن دقت کنید:
- پس از هربار استفاده از عسل، درب آن را ببندید تا رطوبت هوا وارد عسل نشود.
- بهتر است برای نگهداری آن از ظروف شیشه های استفاده کنید.
- استفاده از قاشق های چوبی برای مصرف عسل طبیعی گون نیز توصیه می شود.
- به دمای نگهداری عسل توجه کنید و آن را در جای خنک به جز یخچال نگهدارید.
مهم ترین خاصیت عسل طبیعی گون چیست؟
عسل طبیعی گون به خاطر خاصیت آنتی اکسیدانی بالای که دارد برای ضدعفونی بدن از سموم، رادیکال های آزاد و تقویت معده بسیار مفید است. برای خرید عسل کوهستان گون بهتر است از فروشگاه های معتبری مانند عسلو اقدام کنید. توجه داشته باشید عسل هایی که به طور پاستوریزه تولید می شوند، حرارت دیده و ارزش غذایی و دارویی کمتری دارند.